Black it is! 

859ae25279e11cc539763a9876bb3df4 bron:https://nl.pinterest.com

Voor zwart  heb je lef nodig omdat je volledig uitpakt. Zwart is spannend, mysterieus maar ook intens. Zwart is niet de meest voor de hand liggende keuze als we het hebben over gezelligheid en sfeer. Toch zorg je door wanden in deze donkere kleur te verven voor intimiteit en verklein je een grote ruimte. Met zwart creëer je een elegant, rustiek, klassiek en stoer interieur.

zwart-wit-interieur-grijs


Combineer zwart altijd

Door met contrasterende kleuren te werken ontstaat diepte. Dit zorgt voor dimensie in het interieur. Zwart wit is het grootste contrast. Ze versterken elkaar. Ga je voor een combinatie met grijs? Dit zorgt voor neutraliteit en rust. Wat je kunt doen voor extra warmte is het gebruik van robuust hout. Door zwart met dit rauwe materiaal te combineren krijg je een stoer effect.

gevonden-op-karwei-nl_
bron:www.karwei.nl

Zwart is heftig, maar is ook een mooi podium voor je meubelen en woonaccessoires. Het zorgt er namelijk voor dat deze letterlijk de kamer uitspatten. Hou hier rekening mee wanneer je inkopen doet. De groene plant knalt van het dressoir en de rode kast oogt nóg roder.

 


Valkuilen

Men is bang om donkere kleuren te gebruiken omdat een ruimte al snel als klein wordt ervaren. Laat je hierdoor niet tegenhouden, want het resultaat kan echt verbluffend zijn. Mocht je er echt voor willen gaan, dan geef ik graag wat tips:

• Kies voor donker grijs om het effect nét even wat minder hard te maken. Maar ook voor deze kleur geldt combineer de kleur niet met nog meer donkere kleuren en hou het licht!

• Een glanzend zwart zorgt ervoor dat je alle oneffenheden ziet. Bedenk of je dit juist wilt voor een stoer, mannelijk effect of maak de ondergrond eerst effen.

  •  Gebruik geen glimmende elementen zoals zilverkleurig bij die zwarte muur. Dit versterkt meer het kitscherige dan het stoere wat zwart juist doet in je interieur.
2e8a24a31d97061391fd4529746c5827 bron:http://cocolapinedesign.com

Pas op met deze kleur, want hoe mooi het ook is, zwart blijft een harde, donkere en krachtige kleur, die veel licht absorbeert. Hierdoor kan een ruimte heel gauw benauwd worden. Zorg dus echt voor voldoende licht inval!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s