IG-er aan het woord 

MAAK KENNIS MET LOES .
Lees hieronder haar geschreven blog

 

Wat  een geweldig begin van 2018, gastblogger bij By-Sien, het nieuwe jaar kan voor mij niet beter beginnen!

Eerst mezelf even voorstellen: Loes, nét 35 geworden, getrouwd en moeder van 4 fantastische kids. Sinds zo’n 12 jaar ben ik werkzaam als kwaliteitsconsultant in de diervoedersector. Daarnaast verkoop ik zelfgemaakte en beschilderde houten woonproducten, voornamelijk tekst- en naamborden waarop ik me heerlijk met handlettering uit kan leven.

Interieur is van kinds af mijn grootste passie. Niet  één specifieke woonstijl, maar vooral de combinatie van verschillende stijlen spreekt me aan: industrieel, basic, vintage met een vleugje bohémian, veel natuurlijke elementen en vooral veel persoonlijkheid en eigenheid.

Stoer, urban jungle, metaal, vergrijsde kleuren, eenvoudig, zwart, wit, grijs, licht, beton, DIY, hout, speels, glas, handmade, leer, verrassend, steen, ruw, warm en puur zijn termen die in me op komen als ik hier vanachter m’n laptop aan de tafel rondkijk.

In deze blog laat ik jullie ter kennismaking graag wat van onze oude boerderij zien die een kleine 5 jaar geleden op een bijzondere manier in ons bezit kwam. Stukje bij beetje zijn we die aan het opknappen, elke keer weer een geluksmomentje als er wat af is, hoe klein dan ook!


Het hart van het huis is de multifunctionele tafel met 12 zitplaatsen waar we met ons zessen plus de bijna altijd wel aanwezige vrienden en familie vaak zitten. De tafel bestaat uit 2 kleinere houten tafels waarop een grote houten plaat is gelegd die vervolgens is betegeld met witjes.

 

bysien 10 bysien 5bron: eigen foto’s

De grootste ruimte van het huis is zo’n 100 m2 en bestaat uit de keuken, eettafel, speelhoek en relaxgedeelte, met centraal in het midden de houtkachel. De kleuren die we toegepast hebben zijn voornamelijk wit, grijs, zwart en olijfgroen, aangevuld met aardse kleuren en hout. Hierdoor oogt het rustig en warm, maar is het toch lekker fris en eigentijds.

bysien 8
bron: eigen foto’s

De keuken bestaat uit steigerhout met een betonnen blad, een matzwart  fornuis en hoogglans zwarte koelkast en vaatwasser. Als stoere details kozen we voor een horecakraan en leren deurgrepen.     


Omdat de ruimte groot is, zijn de vlakken (plafond, vloer en muren) ook groot. Om het kleurenpallet niet al te eentonig en effen te maken, vind ik het leuk om in accessoires andere kleuren terug te laten komen of met een printje te werken, zoals in de vintage vloerkleden, de gebloemde gordijnen in aardse kleuren of zoals hier in een wand met fotolijsten.

 

bysien 12
bron: eigen foto’s


’s Avonds zitten we vaak in deze ruimte waar behalve de televisie en wat geweitjes aan de zwarte muur, een donkergrijze bank en een lage witte kast met daarop grote planten niets staat. In de buitenmuur zit een prachtig oud stalraampje en tijdens de verbouwing ontdekten we deze oude ijsselsteentjes. Helaas was de muur niet helemaal meer te redden, dus hebben we het met wit stucwerk gecombineerd.

bysien 11
bron: eigen foto’s


Voor mij is een huis pas een thuis als daar persoonlijke foto’s en spullen te vinden zijn. Geen gebrek daaraan bij ons. Hier in de hal onder de trap kregen de oude brommer van m’n opa, zijn helm en leren jassen een ereplaats. Na het verwijderen van de planken en het afbikken van het stucwerk, bleek de linkse muur uit oude ijsselsteentjes te bestaan, zo leuk als er iets moois tevoorschijn komt!

bysien 13
bron: eigen foto’s


Voordat we het huis kochten, werd het voor een groot deel gebruikt als bed & breakfast en zaten er verschillende badkamertjes op de bovenverdieping. Een groot deel van die verdieping hebben we gesloopt en er nieuwe slaapkamers en een badkamer in gemaakt waarbij alle kamers tot de nok open gehouden zijn. Hierdoor springen de oorspronkelijke balken meteen in het oog en is het heel licht en ruimtelijk. Zoals veel spullen in huis heeft ook deze wasbak in de badkamer een verhaal: voorheen was dit de drinkbak voor onze pony in de wei van m’n ouders.

bysien 3
bron: eigen foto’s

 

Hopelijk hebben jullie door deze blog een beeld van mij en ons huis gekregen. Mochten jullie meer willen zien, dan kan dat op Instagram: loes_leukemeuk. Heel leuk jullie daar te zien!

Loes-leukemeuk

Advertenties